FORSIDE

I GENTOFTE

-O-O-O-O-O--O-O-O-O-O-O-

Rundtur i H. C. Ørstedparken
Onsdag d. 12. oktober 2022 kl. 17:30.

Vi mødes ved indgangen ved Linnésgade og Nørre Voldgade.
Det er et åbent arrangement, hvor gæster kan deltage.

Cand. Mag. i filosofi Kasper Johansen vil tage os på en skøn byvandring i H. C.
Ørstedparken hvor vi bl.a. skal høre om Ørsted brødrene Hans Christian og Anders
Sandøe, Tycho Brahe og Johan Ludvig Heiberg. Alle berømte danskere og mest kendt for andre bedrifter end på deres filosofiske virke.

Men de havde alle sammen mange forskellige hatte på og har bidraget til den danske åndsvirksomhed og den danske filosofiske historie. Vi vil høre spændende anekdoter fra deres liv, og alle bidrog med deres visdom og verdenssyn til den danske filosofiske historie.
Dem vi som sagt bl.a. skal høre om:
H. C. Ørsted; videnskabsmand, A. C. Ørsted; landets eneste filosofiske statsminister,
Tycho Brahes kosmologiske verdensbillede og den filosofiske betydning for Johan
Ludvig Heiberg og hans Frue.
Dette power par satte dagsordenen i Københavns
jetset på deres tid og var en dominerende faktor i borgerskabets kultur – og åndsliv.
Det tager ca. 1 time.
Efter denne spændene vandring er der spisning på den hyggelige Teglkroen,
Teglgårdsstræde 17, 1452 København, som ligger meget tæt på parken. Maden
består af Pariserbøf med fadøl eller vin/vand.

Prisen for hele dette arrangement med pænt tilskud fra foreningen er kun kr. 150.-.
Tilmelding til rundtur og spisning skal ske senest den 22. september 2022 til Ida
Vedel på tlf. 22 15 80 04, eller på info@gentofteborgerforening.dk.

Beløbet bedes indbetalt ved tilmelding direkte til:
Nordea reg.nr. 2135 897 388 9541 samtidig med tilmelding husk navn.

VORES SPONSORER:
FORMAND KJELD HANSEN FRISØR MARIANNE ZANGENBERG
MENY JÆGERSBORG ALLE 44 SIF GRUPPEN A/S
GLARMESTER A. GUHLE & SØN MURERMESTER LARS GUHLE
FALSING VVS & EL G. STRØMANN A/S
EK ENTREPRISE A/S VELKOMMEN A/S
ABC FORSIKRING

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

A  N  D  E  S  P  I  L

Onsdag, den 9. november 2022 kl. 18.00

Som sædvanlig foregår vores populære årlige andespil i Restaurant Strandlund, Strandlund 102, Charlottenlund.
Husk at møde i god tid før kl. 18.00, og ved tilmeldingen at angive, at angive, hvem man vil sidde ved siden af. Vi skal så forsøge, at lave en god bordplan.

Til velkomst 1 glas mousserende vin.

Vi starter med at spise, og menuen er, ikke overraskende, naturligvis and, og ligesom tidligere år:

Andelår-confit serveret med glaseret rødkål a la Ventrup samt kartofler og andesky.

Eller

Flæskesteg med sprød svær, glaseret rødkål a la Ventrup, samt kartofler og brun sovs.

Til begge retter serveres til dessert hjemmelavede pandekager serveret med is, drysset med ristede mandler og Grand Marnier.

Husk at meddele hvilken menu, der ønskes ved tilmelding.

Der er mulighed for at købe vin, øl eller vand til rimelige priser.

Efter vi har nydt middagen, går vi i gang med selve bankospillet.
Der spilles i alt 12 spil med indlagte pauser. Vi skal være færdige med spillene
kl. 23.00.
Der spilles om mange dejlige præmier, og der er gjort en god indsats for at skaffe flere sponsorgaver.

Prisen for deltagelse er kr. 335.-, der dækker en velkomstdrink,  middagen og 3 spilleplader.
Drikkevarer og evt. kaffe/the bestilles og betales direkte til restaurantens tjenere.
Bindende tilmelding til Ida Vedel på tlf. 22 15 80 04 senest 31. oktober 2022 eller til mail: info@gentofteborgerforening.dk. Betaling til Nordea reg. nr. 2135 konto nr. 8973889541, umiddelbart efter tilmelding

Vores sponsorer:

FORMAND KJELD HANSEN